TANG SOO DO BOND NEDERLAND

NL VlagGB flag 

Tang Soo Do Bond Nederland staat voor:

TRADITIE

karate flyingkick icon

 

BROEDERSCHAPkarate ready icon

PROFESSIONEELkarate punch icon

Het Logo

tang soo do bond

 

Het embleem van Tang Soo Do Bond Nederland is afgeleid van het embleem van Tang Soo Do School Jip Kye Sohn, van de oprichters van de Bond.

In het midden van het logo staan twee handen; dit zijn klauw handen (Jip Kye Sohn); een techniek om de handen te gebruiken.
De open handen betekenen ook dat er een handreiking gedaan wordt naar mensen. Het staat voor elkaar begroeten en met respect behandelen, maar ook de handen uit de mouwen steken, hard werken.

In het midden staan twee Tang Soo Do beoefenaars, die de kunst van Tang Soo Do leren, en die gesprongen zijwaartse trappen maken; wat het kenmerkend karakter van Tang Soo Do is.

De Koreaans vlag staat voor waar Tang Soo Do vandaan komt. De Nederlandse vlag staat voor waar de oprichters van de Tang Soo Do Bond vandaan komen.

Daar tussenin staan de tekens die in Koreaans “Tang Soo Do” betekenen, en in het Chinees manderijn “karate” ook wel “de lege hand”; wat ook symbool is voor het ongewapend verdedigen met handen en voeten.

De binnenste cirkel is blauw, dit betekent dat je doorzet tot je het doel (de zwarte band) hebt bereikt (bij de Moo Duk Kwan is de zwarte band donkerblauw, wat midnight blue betekent).

De buitenste cirkel is rood. Dit staat voor eenheid en broederschap. Het staat voor saamhorigheid en de verbondenheid met elkaar: de “Tang Soo Do familie”.

Het is ook de kleur rood van het Ying (Um) en Yang symbool uit de Koreaanse vlag wat vrouwelijkheid betekent. Het oneindigheid van de cirkel geeft ook aan dat je nooit uitgeleerd bent.

Tang Soo Do Bond

De Bond is opgericht door Bauke en Marja Dijkstra

De Bond is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 65032306

Privacy verklaring

Free Joomla templates by Ltheme